Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gestoofd varkensvlees in witte wijn
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Ingrediënten
▢
600
gram
varkensschouder
▢
200
gram
spekblokjes
▢
250
gram
champignons
▢
20
cl
witte wijn
▢
10
cl
kippenbouillon
▢
2
el
gehakte peterselie
▢
2
tl
komijnpoeder
▢
2
tl
tomatenpuree
▢
1
el
bloem
▢
1
kruidentuiltje
▢
1
winterwortel
▢
4
sjalotten
▢
boter
▢
zout
▢
zonnebloemolie
▢
peper
Instructies
Schil en snipper de sjalotten.
Schil de winterwortel en snijd in blokjes.
Veeg met een stukje keukenpapier de champignons schoon, verwijder een stukje van de steel en snijd in plakjes.
Snijd het vlees in blokjes ter grootte van grote dobbelstenen.
Verhit in een braadpan een klont boter en een eetlepel olie.
Bak de blokjes vlees, de spekblokjes. de sjalotten en de blokjes wortel, komijn aan.
Bestrooi met de bloem.
Voeg de tomatenpuree toe.
Roer goed om.
Voeg dan de champignons, het kruidentuiltje en wat zout en peper toe.
Voeg de witte wijn en de kippen bouillon toe.
Sluit de pan met een deksel.
Zet het vuur laag.
Laat het gerecht 45 minuten stoven.
Haal het kruidentuiltje uit de pan en verdeel het gerecht over de borden.
Garneer met de peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer er gekookte aardappelen of een pilav rijst bij.
Voedingswaarden
Calories:
185
kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Stoofpot
/
Varkensvlees