Gestoofd varkensvlees in witte wijn

Gestoofd varkensvlees in witte wijn

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 600 gram varkensschouder
  • 200 gram spekblokjes
  • 250 gram champignons
  • 20 cl witte wijn
  • 10 cl kippenbouillon
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl tomatenpuree
  • 1 el bloem
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 winterwortel
  • 4 sjalotten
  • boter
  • zout
  • zonnebloemolie
  • peper

Instructies

  • Schil en snipper de sjalotten.
  • Schil de winterwortel en snijd in blokjes.
  • Veeg met een stukje keukenpapier de champignons schoon, verwijder een stukje van de steel en snijd in plakjes.
  • Snijd het vlees in blokjes ter grootte van grote dobbelstenen.
  • Verhit in een braadpan een klont boter en een eetlepel olie.
  • Bak de blokjes vlees, de spekblokjes. de sjalotten en de blokjes wortel, komijn aan.
  • Bestrooi met de bloem.
  • Voeg de tomatenpuree toe.
  • Roer goed om.
  • Voeg dan de champignons, het kruidentuiltje en wat zout en peper toe.
  • Voeg de witte wijn en de kippen bouillon toe.
  • Sluit de pan met een deksel.
  • Zet het vuur laag.
  • Laat het gerecht 45 minuten stoven.
  • Haal het kruidentuiltje uit de pan en verdeel het gerecht over de borden.
  • Garneer met de peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer er gekookte aardappelen of een pilav rijst bij.

Voedingswaarden

Calories: 185 kcal
————————————————————————————————–
Recept categorieën Stoofpot / Varkensvlees