Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Gestoofde kip met citroen en olijvenjus
Malse kipfilet met een frisse jus van citroen en olijven, geserveerd met romige aardappelpuree en beetgare prei. Een licht en smaakvol gerecht voor elke dag.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
22
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
citruspers
Koekenpan
kookpan
mes
snijplank
Ingrediënten
▢
2
zakjes
aardappelpuree à la minute
pak à 166 g, Maggi
▢
3
eetlepels
boter of margarine
▢
3
theelepels
kipkruiden
▢
4
enkele
kipfilets
▢
50
g
zwarte olijven zonder pit
▢
8
dunne
preistronken
▢
1
citroen
Instructies
Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan.
Bestrooi de kipfilets rondom met kipkruiden.
Bak de kipfilets in 12 minuten goudbruin en gaar, af en toe keren.
Was en maak de prei schoon, snijd in stukken van ca.
5 cm.
Verhit de rest van de boter in een kookpan.
Bak de prei op laag vuur in 10 minuten beetgaar.
Pers de citroen uit en snijd de olijven in stukjes.
Bereid de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing.
Leg de kipfilets op borden.
Roer citroensap, olijven en 2 eetlepels water door het achtergebleven bakvet en maak de jus.
Schep aardappelpuree en prei naast de kip.
Schenk de citroen-olijvenjus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met wat extra citroenrasp voor een frisse toets.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc past perfect bij de citroen en olijven.
Voedingswaarden
Calories:
465
kcal
|
koolhydraten:
29
g
|
Protein:
39
g
|
Vet:
19
g
|
Zout:
2.3
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Rijst
/
Zuivel
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden