Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gestoofde kip met okra
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
41/2
dl
dashi of kippenbouillon
▢
3
eetlepel(s)
mirin of zoete sherry
▢
5
eetlepel(s)
sojasaus
▢
2
in flinters gesneden kipfilets
▢
11/2
dl
dashi of kippenbouillon
▢
6
okers
stelen verwijderd
▢
1
blok tofu in plakjes
▢
bamboescheuten in luciferdunne plakjes
Instructies
Snijd de okers in rondjes.
Vermeng de 41/2 dl dashi of kippenbouillon, de mirin of zoete sherry en de
sojasaus en breng het mengsel in een ondiepe pan aan de kook.
oeg het kippenvlees toe en stoof het op matig vuur 10 minuten.
Haal de pan van het vuur en zet hem apart.
Doe de resterende dashi of bouillon met de okra, de tofu en de
bamboescheuten in een sauspan en kook dit mengsel 2 minuten.
Leg het kippenvlees en de groenten in lage schaaltjes en giet er tot slot een
kleine hoeveelheid van het kookvocht van de kip over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Japan