Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gestoofde Peren in Rode Wijn met Cassis
Zachte handperen gestoofd in rode wijn met tijm, kruidnagel en een vleugje crème de cassis, perfect als elegant dessert.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
55
minuten
minuten
Total time
1
uur
uur
5
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Glazen compoteschaal of coupes
Ingrediënten
▢
1
kruidnagel
▢
1
takje
tijm
▢
100
gram
suiker
▢
2
eetlepels
crème de cassis likeur
▢
2
peperkorrels
▢
3
dl
rode wijn
▢
4
handperen
▢
Citroensap
Instructies
Schil de peren, spoel af en dep droog.
Zet de peren in een pan met de steeltjes naar boven.
Voeg citroensap, suiker, rode wijn, tijm, peperkorrels, kruidnagel en crème de cassis toe.
Laat de peren 45 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan.
Haal de peren uit de pan en kook het sap tot de helft in.
Laat afkoelen.
Serveer de peren en het sap in een glazen compoteschaal of coupes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een bolletje vanille-ijs of slagroom.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een late harvest Riesling.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
1
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
30
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
Feestdagen etc
Kerst
/
Oud & Nieuw