Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gestoofde Peren in Rode Wijnsiroop met Amandelijs
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
18
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Smalle pan
Zeef
Koekenpan
vier borden
Kleine ijsbolletjestang of eetlepel
Ingrediënten
▢
4
grote
stevige peren
bijv. Doyenne du Comice
▢
500
ml
fruitige
soepele rode wijn
▢
150
g
suiker
▢
8
gekneusde
zwarte peperkorrels
▢
55
g
amandelschaafsel
▢
½
liter
vanilleroomijs
Instructies
Schil de peren van boven naar beneden, maar laat de steeltjes eraan zitten.
Breng in een smalle pan de rode wijn met suiker en gekneusde peperkorrels aan de kook.
Draai het vuur lager en zet de peren in de pan.
Laat ze 15 minuten zachtjes koken.
Draai het vuur uit en laat de peren in het kookvocht afkoelen.
Haal de peren uit de pan.
Zeef het kookvocht en laat het inkoken tot een lichte siroop.
Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan.
Snijd de peren in de lengte doormidden en verwijder met een mesje of meloenboor het klokhuis.
Leg de peerhelften op vier borden.
Haal het ijs uit de vriezer en laat het iets zacht worden.
Schep met een kleine ijsbolletjestang of in heet water gedoopte eetlepel 8 kleine bolletjes uit het ijs.
Leg in elke peerholte een bolletje ijs en verdeel het geroosterde amandelschaafsel erover.
Schenk de wijnsiroop over de peren en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze heerlijke gestoofde peren passen perfect bij een glas zoete rode wijn, zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon.
Voedingswaarden
Calories:
520
kcal
|
koolhydraten:
74
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
19
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
64
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Europa
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij
/
Vegetarisch