Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gestoofde varkensvlees- en groentestoofpot
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
2
eetlepels
olie
▢
500
gram
varkensribbetjes in stukjes van 21/2 cm
▢
30
gram
dungesneden gemberwortel
▢
3
eetlepels
saké of droge sherry
▢
4
eetlepels
sojasaus
▢
2
eetlepels
suiker
▢
75
gram
haricots verts in stukjes van 5 cm
▢
2
stengels bleekselderij in stukjes van 5 cm
▢
75
gram
bamboescheuten in dunne reepjes
Instructions
Verhit de olie in een grote bakpan, bak de plakjes gember even aan en haal
ze er dan uit.
Doe de ribbetjes in de pan, zet het vuur hoog en bak ze aan alle kanten
bruin.
Zet ze net onder water en doe de gember er weer bij.
Voeg de saké toe, dek de pan af en kook het geheel 1 uur.
Controleer de hoeveelheid water en voeg zo nodig meer toe.
Voeg, als het vlees klaar is, de sojasaus en de suiker toe en laat zonder
deksel inkoken tot de saus stroperig is.
Doe intussen de bonen en de selderij met voldoende water en zout in een
kleine pan en in kook ze 2-3 minuten bijna gaar.
Doe er na ± 2 minuten de bamboescheuten bij.
Verdeel het vlees over 4 borden en schik de groenten erbovenop.
Giet de rest van de saus erover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Stoofpot
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Japan