Gestoofde varkensvlees- en groentestoofpot
Ingrediënten
- 2 eetlepels olie
- 500 gram varkensribbetjes in stukjes van 21/2 cm
- 30 gram dungesneden gemberwortel
- 3 eetlepels saké of droge sherry
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels suiker
- 75 gram haricots verts in stukjes van 5 cm
- 2 stengels bleekselderij in stukjes van 5 cm
- 75 gram bamboescheuten in dunne reepjes
Instructies
- Verhit de olie in een grote bakpan, bak de plakjes gember even aan en haal
- ze er dan uit.
- Doe de ribbetjes in de pan, zet het vuur hoog en bak ze aan alle kanten
- bruin.
- Zet ze net onder water en doe de gember er weer bij.
- Voeg de saké toe, dek de pan af en kook het geheel 1 uur.
- Controleer de hoeveelheid water en voeg zo nodig meer toe.
- Voeg, als het vlees klaar is, de sojasaus en de suiker toe en laat zonder
- deksel inkoken tot de saus stroperig is.
- Doe intussen de bonen en de selderij met voldoende water en zout in een
- kleine pan en in kook ze 2-3 minuten bijna gaar.
- Doe er na ± 2 minuten de bamboescheuten bij.
- Verdeel het vlees over 4 borden en schik de groenten erbovenop.
- Giet de rest van de saus erover.