Gestoofde varkensvlees- en groentestoofpot

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 500 gram varkensribbetjes in stukjes van 21/2 cm
  • 30 gram dungesneden gemberwortel
  • 3 eetlepels saké of droge sherry
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels suiker
  • 75 gram haricots verts in stukjes van 5 cm
  • 2 stengels bleekselderij in stukjes van 5 cm
  • 75 gram bamboescheuten in dunne reepjes

Instructies

  • Verhit de olie in een grote bakpan, bak de plakjes gember even aan en haal
  • ze er dan uit.
  • Doe de ribbetjes in de pan, zet het vuur hoog en bak ze aan alle kanten
  • bruin.
  • Zet ze net onder water en doe de gember er weer bij.
  • Voeg de saké toe, dek de pan af en kook het geheel 1 uur.
  • Controleer de hoeveelheid water en voeg zo nodig meer toe.
  • Voeg, als het vlees klaar is, de sojasaus en de suiker toe en laat zonder
  • deksel inkoken tot de saus stroperig is.
  • Doe intussen de bonen en de selderij met voldoende water en zout in een
  • kleine pan en in kook ze 2-3 minuten bijna gaar.
  • Doe er na ± 2 minuten de bamboescheuten bij.
  • Verdeel het vlees over 4 borden en schik de groenten erbovenop.
  • Giet de rest van de saus erover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stoofpot / Varkensvlees
Land van herkomst Japan