Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gestoomde Gamba's met Knoflook, Koriander en Lente-uitjes
Porties:
4
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
grote
gamba's
▢
2
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
4
takjes
koriander
fijngehakt
▢
3
eetlepels
lichte sojasaus
▢
3
eetlepels
oestersaus
▢
Peper
▢
4
lente-uitjes
Instructies
Snijd de lente-uitjes in de lengte en maak er dunne reepjes van ongeveer drie centimeter van.
Laat ze in ijswater krokant worden.
Pel de gamba's, maar laat de kop en de staart zitten.
Verwijder het darmkanaal.
Leg de gamba's vervolgens in een dichte stoomovenpan.
Meng de knoflook met de koriander en roer de oestersaus en de sojasaus erdoorheen.
Lepel de saus zorgvuldig over de gamba's en schuif ze in de stoomoven voor 8 minuten op 85°C.
Verwijder de kop van de gamba's, steek ze aan een prikker en leg ze met z'n tweeën op een schaaltje.
Leg er wat van de lente-uitjes op als garnering.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de zeevruchten en Aziatische smaken.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Azië
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koolhydraat arm
/
Tarwevrij