Kook het Liefmans Kriek bier in tot de helft, voeg wat visbouillon toe en laat eventueel iets indikken.
Stoom de groenselderij gedurende één minuut op 100°C en laat vervolgens knapperig worden in ijswater.
Stoom de mosselen 15 minuten op 85°C.
Haal ze uit de schelpen.
Leg vier schelpen op elk van de vier bordjes.
Verdeel wat groenselderij over elke schelp, besprenkel met een druppeltje limoensap en leg er een mossel op.
Lepel wat van de Liefmans Kriek saus over elke mossel.
Garneer met een klein plukje peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bereidingstips:
Het stomen van mosselen op een lage temperatuur behoudt de structuur van de mossel en zorgt ervoor dat de smaak behouden blijft. Als u de mosselen in een pan met gaatjes stoomt, kunt u er een dichte stoomovenpan onder plaatsen om het mosselvocht op te vangen. Dit vocht kan worden gebruikt voor een dipsausje bij de mosselen.Dipsausje:
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel pittige mosterd
2 eetlepels fijngehakte peterselie en bieslook
3 eetlepels mosselvocht
Wijnadvies:Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.Wanneer u de mosselen in een gaatjespan stoomt, kunt u er een dichte stoomovenpan onder plaatsen om het mosselvocht op te vangen. Dit is lekker voor een dipsausje bij de mosselen. Bovendien is het snel klaar: