Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gestoomde rijst van Miele.nl
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Instructies
Kies de juiste rijstsoort:
Basmatirijst: 1 deel rijst op 1,5 delen water, 15 minuten stomen
Parboiled rijst: 1 deel rijst op 1,5 delen water, 23-25 minuten stomen
Melkrijst: 1 deel rijst op 2,5 delen water, 30 minuten stomen
Risotto: 1 deel rijst op 2,5 delen water, 18-19 minuten stomen
Volkorenrijst: 1 deel rijst op 1,5 delen water, 26-29 minuten stomen
Wilde rijst: 1 deel rijst op 1,5 delen water, 26-29 minuten stomen
Voeg eventueel smaakmakers toe:
Voorafgaand aan het stomen kunnen smaakmakers zoals verse gember, gekneusde stengels citroengras, knoflook of prei worden toegevoegd voor extra smaak.
Stoom de rijst:
Volg de aanwijzingen van uw stoomoven of stoompan om de rijst te stomen op de aangegeven temperatuur.
Met deze methode van stomen wordt rijst perfect bereid, zonder risico op aanbranden, droogkoken of ongelijkmatig garen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Bijgerecht
/
Rijst
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koemelk allergie
/
Lactosevrij
/
Suikervrij
/
Tarwevrij
/
Vegetarisch
/
Zout arm