500mlkruidenbouillonvan tablet, bij voorkeur zonder toegevoegd gluten of lactose
400gkoolvisfiletdiepvries
Zout en peper naar smaak
Instructies
Kook de witte rijst volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de prei in dunne ringen en was ze grondig.
Smelt de boter in een hapjespan en bak de ui en preiringen zachtjes gedurende 5 minuten.
Voeg de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe aan de pan.
Schenk zoveel warme kruidenbouillon in de pan tot de groenten net onder staan.
Bestrooi de bevroren vis met zout en peper en leg deze op de groenten in de pan.
Plaats het deksel schuin op de pan en stoof de vis gedurende 15 minuten op matig vuur tot deze gaar is.
Verdeel de gekookte rijst over vier borden en leg de vis er bovenop.
Schep met een schuimspaan de gestoofde groenten uit de pan en leg ze op de vis.
Schep wat van het stoofvocht over de vis en groenten.
Serveer direct en geniet ervan!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht. De frisse tonen van de wijn zullen mooi samengaan met de vis en de tomaten in het gerecht.