Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gestoomde Visrolletjes met Zalm en Nori
Delicate visrolletjes gevuld met zalm en omwikkeld met nori, perfect gestoomd voor een verfijnd voorgerecht.
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
magnetronfolie
Keukenmes
stoompan
Ingrediënten
▢
tong- of tongscharfilets
▢
4
norivellen
gedroogd zeewier
▢
100
g
verse zalm
▢
Zout
▢
Peper
Optioneel:
▢
toefjes zeekraal
Instructies
Leg de filets tussen huishoudfolie en sla ze met de zijkant van een breed mes zo plat mogelijk.
Knip de norivellen op maat, passend bij de filets.
Snijd de verse zalm in 4 dikke repen.
Leg elk filet op een stuk magnetronfolie, met de kant waar het vel heeft gezeten naar boven.
Bestrooi licht met zout en peper.
Leg een norivel op elk filet en plaats een reepje zalm aan het begin van de nori.
Rol de filets stevig op en wikkel ze strak in de magnetronfolie.
Plaats de visrolletjes in een stoompan boven kokend water en stoom ze in 6-8 minuten gaar.
Laat de rolletjes iets afkoelen en verwijder voorzichtig de folie.
Snijd de rolletjes schuin in 3 stukken en serveer ze op borden.
Garneer eventueel met in boter gebakken zeekraal en serveer met een bijpassende saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Sake past perfect bij dit verfijnde gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
120
kcal
|
koolhydraten:
19
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
1
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
0
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Japan
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch
Feestdagen etc
Kerst