Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geurige Aardappelroti
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
knoflookpers
Koekenpan
Stamper
Ingrediënten
▢
500
gram
aardappels
▢
2
teentjes
knoflook
geperst
▢
½
rode peper
fijngehakt
▢
1
theelepel
gemalen komijn
▢
500
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
Bloem
▢
3
eetlepels
zonnebloemolie
▢
300
ml
water
Instructies
Boen de aardappels schoon en kook ze gaar in weinig water met zout.
Giet af, laat iets afkoelen en pel de aardappels.
Stamp de aardappels fijn met knoflook, rode peper, gemalen komijn en een snufje zout.
Kneed het bakmeel met 300 ml water tot een soepel deeg.
Vorm hieruit balletjes van ongeveer 5 cm doorsnede.
Druk de deegballetjes plat en verdeel het aardappelmengsel erover, laat de randen vrij.
Vouw het deeg om de vulling en vorm er ballen van.
Laat de deegballen 5 minuten rusten.
Druk ze daarna plat en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot pannenkoekjes.
Verhit olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de pannenkoekjes aan beide kanten lichtbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze Aardappelroti gaat goed samen met een licht gekoelde, fruitige witte wijn zoals een Chenin Blanc of een Grüner Veltliner.
Voedingswaarden
Calories:
595
kcal
|
koolhydraten:
113
g
|
Protein:
16
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
715
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Land van herkomst
Oosters
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch