Aardappelroti

Geurige Aardappelroti

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram aardappels
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • ½ rode peper fijngehakt
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • Bloem
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 300 ml water

Instructies

  • Boen de aardappels schoon en kook ze gaar in weinig water met zout.
  • Giet af, laat iets afkoelen en pel de aardappels.
  • Stamp de aardappels fijn met knoflook, rode peper, gemalen komijn en een snufje zout.
  • Kneed het bakmeel met 300 ml water tot een soepel deeg.
  • Vorm hieruit balletjes van ongeveer 5 cm doorsnede.
  • Druk de deegballetjes plat en verdeel het aardappelmengsel erover, laat de randen vrij.
  • Vouw het deeg om de vulling en vorm er ballen van.
  • Laat de deegballen 5 minuten rusten.
  • Druk ze daarna plat en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot pannenkoekjes.
  • Verhit olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de pannenkoekjes aan beide kanten lichtbruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze Aardappelroti gaat goed samen met een licht gekoelde, fruitige witte wijn zoals een Chenin Blanc of een Grüner Veltliner.

Voedingswaarden

Calories: 595 kcal | koolhydraten: 113 g | Protein: 16 g | Vet: 8 g | Zout: 715 mg
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst Oosters
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch