Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevuld ciabattabrood
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
groot
ciabattabrood
overlangs gehalveerd
▢
6-8
eetlepels
pesto
▢
10
slabladeren
eikenbladsla, lollo verde, Hollandse sla en rode sla
▢
100
gram
rucola
▢
3
geroosterde
rode paprika's
pot, Bonduelle of Nefeli, in brede repen
▢
6
plakken
rauwe ham
▢
150
gram
gerookte kip
in plakken
▢
2-3
vleestomaten
in plakken
▢
zout
▢
30
gram
pijnboompitten
▢
frituurolie
▢
20
grote
basilicumblaadjes
▢
peper
Instructies
Bestrijk beide broodhelften royaal met pesto.
Beleg het onderste brooddeel met sla, rucola, paprika, ham, kip en tomaat en bestrooi de vulling met zout en peper.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin en strooi ze over de vulling.
Verhit de frituurolie tot 170°C en frituur de basilicumblaadjes hierin in ± 20 seconden krokant.
Verdeel ook het basilicum over de vulling en dek het brood af met de bovenste broodhelft.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
Land van herkomst
Italië