Gevuld ciabattabrood
Ingrediënten
- 1 groot ciabattabrood overlangs gehalveerd
- 6-8 eetlepels pesto
- 10 slabladeren eikenbladsla, lollo verde, Hollandse sla en rode sla
- 100 gram rucola
- 3 geroosterde rode paprika's pot, Bonduelle of Nefeli, in brede repen
- 6 plakken rauwe ham
- 150 gram gerookte kip in plakken
- 2-3 vleestomaten in plakken
- zout
- 30 gram pijnboompitten
- frituurolie
- 20 grote basilicumblaadjes
- peper
Instructies
- Bestrijk beide broodhelften royaal met pesto.
- Beleg het onderste brooddeel met sla, rucola, paprika, ham, kip en tomaat en bestrooi de vulling met zout en peper.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin en strooi ze over de vulling.
- Verhit de frituurolie tot 170°C en frituur de basilicumblaadjes hierin in ± 20 seconden krokant.
- Verdeel ook het basilicum over de vulling en dek het brood af met de bovenste broodhelft.