Gevuld ciabattabrood

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 groot ciabattabrood overlangs gehalveerd
  • 6-8 eetlepels pesto
  • 10 slabladeren eikenbladsla, lollo verde, Hollandse sla en rode sla
  • 100 gram rucola
  • 3 geroosterde rode paprika's pot, Bonduelle of Nefeli, in brede repen
  • 6 plakken rauwe ham
  • 150 gram gerookte kip in plakken
  • 2-3 vleestomaten in plakken
  • zout
  • 30 gram pijnboompitten
  • frituurolie
  • 20 grote basilicumblaadjes
  • peper

Instructies

  • Bestrijk beide broodhelften royaal met pesto.
  • Beleg het onderste brooddeel met sla, rucola, paprika, ham, kip en tomaat en bestrooi de vulling met zout en peper.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin en strooi ze over de vulling.
  • Verhit de frituurolie tot 170°C en frituur de basilicumblaadjes hierin in ± 20 seconden krokant.
  • Verdeel ook het basilicum over de vulling en dek het brood af met de bovenste broodhelft.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood
Land van herkomst Italië