Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevuld Rundshart
Sappig rundshart gevuld met een kruidige gehaktvulling, langzaam gegaard en geserveerd met een rijke saus.
Porties:
6
Bereidingstijd:
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
snijplank
mes
grote braadpan,
Ingrediënten
▢
1
rundshart
▢
150
g
gemengd gehakt
rund en varken
▢
1
ui
▢
4
el
broodkruim
▢
1
el
gehakte peterselie
▢
1
eierdooier
▢
6-8
dunne
sneden vet spek
▢
500
ml
bouillon
▢
2
tl
aardappelmeel
▢
50
g
boter
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Splijt het hart en verwijder vezels en bloedresten.
Week het hart 1-2 uur in koud water en spoel af.
Fruit de gehakte ui kort in 20 g boter.
Meng met het gehakt, broodkruim, peterselie, eierdooier, zout en peper.
Vul het hart met dit mengsel en naai de opening dicht.
Verhit de resterende boter in een pan en bak het spek kort aan.
Leg het gevulde hart bovenop het spek en dek af met de rest van het spek.
Laat 1,5 uur zachtjes stoven met bouillon, af en toe bedruipen.
Haal het hart uit de pan en verwijder de draad.
Snijd in plakken en serveer met een saus van ingekookt braadvocht, gebonden met aardappelmeel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met spruitjes en gekookte aardappelen.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
45
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden