Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Aardappels met Pittig Gehakt
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Appelboor
Ingrediënten
▢
4
grote
vastkokende aardappels
ongeveer 200 g elk
▢
Zout
▢
2
sjalotjes
▢
1
kleine
zure appel
Elstar
▢
1
theelepel
citroensap
▢
½
zakje
verse peterselie
30 g
▢
1
eetlepel
olie
▢
250
g
rundergehakt
▢
1
eetlepel
tacokruiden
▢
Versgemalen zwarte peper
▢
4
eetlepels
gemalen belegen kaas
150 g
Instructies
Schil en was de aardappels.
Hol de aardappels uit met een appelboor tot ongeveer 1/2 cm van de rand en 1 cm van de onderkant.
Snijd een dun plakje van de onderkant zodat de aardappel kan staan.
Kook de aardappels in een pan met weinig water en zout gedurende ongeveer 30 minuten tot ze gaar zijn.
Pel en snipper de sjalotjes heel fijn.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in heel kleine blokjes.
Besprenkel met citroensap.
Knip de peterselie fijn.
Verhit de olie in een pan en fruit de sjalotjes ongeveer 2 minuten.
Voeg het gehakt en de tacokruiden toe en bak al omscheppend ongeveer 5 minuten mee.
Roer de appelblokjes erdoor en laat nog 5 minuten meewarmen.
Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
Giet de aardappels af en vul de openingen met het gehaktmengsel.
Zet de aardappels rechtop op vier borden en bestrooi met de gemalen kaas.
Serveer met maïssla.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze gevulde aardappels met pittig gehakt gaan goed samen met een stevige rode wijn zoals een cabernet sauvignon of een merlot.
Voedingswaarden
Calories:
345
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
16
g
|
Zout:
1.3
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Rundvlees