Gevulde Aardappels met Pittig Gehakt

Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 grote vastkokende aardappels ongeveer 200 g elk
  • Zout
  • 2 sjalotjes
  • 1 kleine zure appel Elstar
  • 1 theelepel citroensap
  • ½ zakje verse peterselie 30 g
  • 1 eetlepel olie
  • 250 g rundergehakt
  • 1 eetlepel tacokruiden
  • Versgemalen zwarte peper
  • 4 eetlepels gemalen belegen kaas 150 g

Instructies

  • Schil en was de aardappels.
  • Hol de aardappels uit met een appelboor tot ongeveer 1/2 cm van de rand en 1 cm van de onderkant.
  • Snijd een dun plakje van de onderkant zodat de aardappel kan staan.
  • Kook de aardappels in een pan met weinig water en zout gedurende ongeveer 30 minuten tot ze gaar zijn.
  • Pel en snipper de sjalotjes heel fijn.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in heel kleine blokjes.
  • Besprenkel met citroensap.
  • Knip de peterselie fijn.
  • Verhit de olie in een pan en fruit de sjalotjes ongeveer 2 minuten.
  • Voeg het gehakt en de tacokruiden toe en bak al omscheppend ongeveer 5 minuten mee.
  • Roer de appelblokjes erdoor en laat nog 5 minuten meewarmen.
  • Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de aardappels af en vul de openingen met het gehaktmengsel.
  • Zet de aardappels rechtop op vier borden en bestrooi met de gemalen kaas.
  • Serveer met maïssla.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze gevulde aardappels met pittig gehakt gaan goed samen met een stevige rode wijn zoals een cabernet sauvignon of een merlot.

Voedingswaarden

Calories: 345 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 16 g | Zout: 1.3 mg | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Rundvlees