Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde aubergine van Hetty van Es
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Koekenpan
grote kom
Bakplaat
Ingrediënten
▢
2
grote
aubergines
▢
125
ml
olijfolie voor frituren
▢
2
middelgrote uien
fijngesneden
▢
2
teentjes
knoflook
fijngesneden
▢
2
kleine
tomaten
fijngesneden
▢
1
groene paprika
ontlijst en fijngesneden
▢
1
eetlepel(s)
verse peterselie
fijngesneden
▢
zout en peper naar smaak
▢
425
gram
paneermeel
▢
150
gram
feta
verbrokkeld
Instructies
Blad verwijderen en aubergines in lengterichting halveren.
Schep het vruchtvlees er tot 1 cm van de rand voorzichtig uit, zodat de aubergines op bootjes lijken.
Het vruchtvlees fijnsnijden en apart zetten.
De oven voorverwarmen op 180°C/ gas stand 4.
In een grote koekenpan op een middelhoog vuur de olie verhitten en daarin een paar minuten ui en knoflook sauteren tot ze zacht zijn.
Gesneden aubergine toevoegen en in ong. 5 minuten zacht bakken.
Tomaat, groene paprika en peterselie toevoegen en ong. 10 minuten laten sudderen.
Van het vuur halen en overscheppen in een grote kom.
Paneermeel toevoegen, tot een gelijkmatige massa vermengen en dit over de 4 uitgeholde aubergines verdelen.
Feta erover strooien en de gevulde aubergines over een bakplaat verdelen.
15-20 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de bovenkant bruin is en de kaas gesmolten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Warm of koud opdienen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Kaas
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch