Gevulde aubergine van Hetty van Es

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 grote aubergines
  • 125 ml olijfolie voor frituren
  • 2 middelgrote uien fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 kleine tomaten fijngesneden
  • 1 groene paprika ontlijst en fijngesneden
  • 1 eetlepel(s) verse peterselie fijngesneden
  • zout en peper naar smaak
  • 425 gram paneermeel
  • 150 gram feta verbrokkeld

Instructies

  • Blad verwijderen en aubergines in lengterichting halveren.
  • Schep het vruchtvlees er tot 1 cm van de rand voorzichtig uit, zodat de aubergines op bootjes lijken.
  • Het vruchtvlees fijnsnijden en apart zetten.
  • De oven voorverwarmen op 180°C/ gas stand 4.
  • In een grote koekenpan op een middelhoog vuur de olie verhitten en daarin een paar minuten ui en knoflook sauteren tot ze zacht zijn.
  • Gesneden aubergine toevoegen en in ong. 5 minuten zacht bakken.
  • Tomaat, groene paprika en peterselie toevoegen en ong. 10 minuten laten sudderen.
  • Van het vuur halen en overscheppen in een grote kom.
  • Paneermeel toevoegen, tot een gelijkmatige massa vermengen en dit over de 4 uitgeholde aubergines verdelen.
  • Feta erover strooien en de gevulde aubergines over een bakplaat verdelen.
  • 15-20 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de bovenkant bruin is en de kaas gesmolten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Warm of koud opdienen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Kaas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch