Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Chocoladebollen uit de Airfryer
Deze heerlijke chocoladebollen met een romige slagroomvulling zijn eenvoudig te maken in de airfryer. Perfect voor een zoete traktatie!
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
airfryer
Grillplaat of bakplaat
kom
Spatel
slagroomspuit
2 eetlepels
pan voor au bain-marie,
maatbeker
Ingrediënten
▢
1,5
dl
water
▢
Snufje
zout
▢
75
g
margarine
▢
75
g
volkoren bloem
▢
3
eieren
▢
Slagroom
naar smaak
▢
Suiker
naar smaak
▢
Pure chocolade
voor het smelten
Instructies
Breng water, zout, en margarine aan de kook in een pan.
Voeg in één keer de volkoren bloem toe en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat.
Haal de pan van het vuur en roer er één voor één de eieren doorheen.
Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig in het deeg is opgenomen.
Blijf ca.
5 minuten roeren tot het deeg blazen gaat trekken en gaat glanzen.
Schep met 2 eetlepels hoopjes deeg op een ingevette grillplaat of bakplaat.
Bak de soesjes in een voorverwarmde airfryer op 185°C gedurende 10 minuten.
Laat de soesjes afkoelen in de airfryer met de la op een kier.
Klop de slagroom met suiker naar smaak.
Smelt de pure chocolade au bain marie.
Vul de afgekoelde soesjes met slagroom met behulp van een slagroomspuit.
Doop de bovenkant van de gevulde soesjes in de gesmolten chocolade.
Laat de chocolade opstijven en serveer de chocoladebollen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een zoete dessertwijn zoals een Port of een Moscato d'Asti.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
18
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Airfryer
/
Chocolade
/
Gebak
Land van herkomst
Internationaal
Feestdagen etc
Verjaardag