Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde doperwtentaart
AllerHande februari 2001
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
g
bloem
▢
zout
▢
125
g
boter
koude of margarine
▢
1
pak
doperwten
diepvries (300 g)
▢
2
bakje
roze garnalen
125 g
▢
1
schaaltje
Schotse zalmfilet
à ca. 230 g
▢
⅓
zakje
verse Italiaanse kruidenmix
▢
2
pakjes
roomkaas met peper
à 80 g
▢
3
eieren
▢
1
bekertje
slagroom
125 ml
▢
peper
▢
½
eetlepel
boter
of margarine om in te vetten
Instructies
Boven kom bloem en zout zeven.
Koude boter toevoegen en met twee messen in kleine stukjes door bloem snijden.
½ dl water toevoegen en alles met koude hand tot samenhangende deegbal kneden.
Deegbal afgedekt ca. 30 minuten in koelkast laten rusten.
Doperwten laten ontdooien.
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Garnalen wassen en laten uitlekken.
Zalm in flinke stukken snijden.
Kruiden fijnknippen.
Vorm invetten.
Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
Deeg uitrollen tot ronde lap ca. 3 cm groter dan vorm.
Vorm hiermee bekleden en opstaande rand vormen die boven vorm uitkomt. Kruiden en doperwten over taartbodem verdelen en bedekken met roomkaas.
Garnalen en zalm erover verdelen.
In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper.
Over taart schenken.
Taart in midden van oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
In plaats van 1 grote taart kunt u ook 4 kleine taartjes maken. Gebruik hiervoor eenpersoons-quichevormpjes en verdeel alle ingrediënten hierover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zalm