Gevulde doperwtentaart
AllerHande februari 2001
Ingrediënten
Instructies
- Boven kom bloem en zout zeven.
- Koude boter toevoegen en met twee messen in kleine stukjes door bloem snijden.
- ½ dl water toevoegen en alles met koude hand tot samenhangende deegbal kneden.
- Deegbal afgedekt ca. 30 minuten in koelkast laten rusten.
- Doperwten laten ontdooien.
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Garnalen wassen en laten uitlekken.
- Zalm in flinke stukken snijden.
- Kruiden fijnknippen.
- Vorm invetten.
- Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
- Deeg uitrollen tot ronde lap ca. 3 cm groter dan vorm.
- Vorm hiermee bekleden en opstaande rand vormen die boven vorm uitkomt. Kruiden en doperwten over taartbodem verdelen en bedekken met roomkaas.
- Garnalen en zalm erover verdelen.
- In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper.
- Over taart schenken.
- Taart in midden van oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
In plaats van 1 grote taart kunt u ook 4 kleine taartjes maken. Gebruik hiervoor eenpersoons-quichevormpjes en verdeel alle ingrediënten hierover.