Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Dumkes
Porties:
36
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Bakplaat
Bakpapier
Ingrediënten
▢
125
gram
boter
▢
60
gram
suiker
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
½
theelepel
kaneel
▢
2
grote
eieren
gesplitste
▢
½
theelepel
zout
▢
175
gram
bloem
▢
150
gram
pecannoten
fijngehakte
▢
50
gram
kokos
gemalen
▢
100
gram
rode bessengelei
▢
2
met bakpapier beklede bakplaten
Instructies
Klop de boter, suiker, vanillesuiker en kaneel romig en klop er één voor één de eidooiers door.
Meng er voorzichtig het zout en de bloem door.
Klop de eiwitten met een vork luchtig los (niet stijf).
Meng de noten en de kokos.
Rol van het deeg kleine balletjes van 2 1/2 cm.
Rol de balletjes eerst door het eiwit en daarna door de noten en kokos en leg ze met tussenruimte op de bakplaat.
Druk met uw duim in het midden van ieder balletje deeg een flinke holte (om na het bakken te vullen).
Bak de koekjes in het midden van de oven in 15-18 minuten goudbruin en laat ze op een rooster afkoelen.
Vul elk koekje met gelei.
U kunt de koekjes ook met vruchtenjam vullen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek