Gevulde Dumkes
Ingrediënten
- 125 gram boter
- 60 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- ½ theelepel kaneel
- 2 grote eieren gesplitste
- ½ theelepel zout
- 175 gram bloem
- 150 gram pecannoten fijngehakte
- 50 gram kokos gemalen
- 100 gram rode bessengelei
- 2 met bakpapier beklede bakplaten
Instructies
- Klop de boter, suiker, vanillesuiker en kaneel romig en klop er één voor één de eidooiers door.
- Meng er voorzichtig het zout en de bloem door.
- Klop de eiwitten met een vork luchtig los (niet stijf).
- Meng de noten en de kokos.
- Rol van het deeg kleine balletjes van 2 1/2 cm.
- Rol de balletjes eerst door het eiwit en daarna door de noten en kokos en leg ze met tussenruimte op de bakplaat.
- Druk met uw duim in het midden van ieder balletje deeg een flinke holte (om na het bakken te vullen).
- Bak de koekjes in het midden van de oven in 15-18 minuten goudbruin en laat ze op een rooster afkoelen.
- Vul elk koekje met gelei.
- U kunt de koekjes ook met vruchtenjam vullen.