Gevulde Dumkes

Porties: 36
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 gram boter
  • 60 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ½ theelepel kaneel
  • 2 grote eieren gesplitste
  • ½ theelepel zout
  • 175 gram bloem
  • 150 gram pecannoten fijngehakte
  • 50 gram kokos gemalen
  • 100 gram rode bessengelei
  • 2 met bakpapier beklede bakplaten

Instructies

  • Klop de boter, suiker, vanillesuiker en kaneel romig en klop er één voor één de eidooiers door.
  • Meng er voorzichtig het zout en de bloem door.
  • Klop de eiwitten met een vork luchtig los (niet stijf).
  • Meng de noten en de kokos.
  • Rol van het deeg kleine balletjes van 2 1/2 cm.
  • Rol de balletjes eerst door het eiwit en daarna door de noten en kokos en leg ze met tussenruimte op de bakplaat.
  • Druk met uw duim in het midden van ieder balletje deeg een flinke holte (om na het bakken te vullen).
  • Bak de koekjes in het midden van de oven in 15-18 minuten goudbruin en laat ze op een rooster afkoelen.
  • Vul elk koekje met gelei.
  • U kunt de koekjes ook met vruchtenjam vullen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek