Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Flensjes met Prei en Geitenkaas
Verfijnde flensjes gevuld met prei, geitenkaas en honing, een elegant gerecht voor een lichte lunch of diner.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
Koekenpan
Oven
Ovenschoteltjes
Ingrediënten
▢
4
sprietjes
bieslook
▢
50
g
bloem
▢
20
g
boter
▢
1
groot
ei
▢
100
g
geitenkaas
▢
4
tl
honing
▢
1½
dl
melk
▢
1
tl
olie
▢
1
prei
dun
▢
Zout
Instructies
Zeef de bloem met een snufje zout boven een kom.
Klop het ei los en roer het door de bloem.
Roer er scheutje voor scheutje de melk door tot een glad beslag.
Roer de olie erdoor en laat het beslag ± 30 minuten rusten.
Roer het beslag nogmaals door.
Verhit 5 g boter in een koekenpan, schenk er 1/4 van het beslag in en bak de flensjes aan beide kanten goudbruin.
Laat de flensjes afkoelen en verpak ze afzonderlijk in aluminiumfolie.
Maak de prei schoon en snijd in dunne ringetjes.
Snijd de geitenkaas in 8 plakjes.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Neem de flensjes uit de folie, verdeel de prei, geitenkaas en honing over het midden, maak ze dicht als buideltjes en bind vast met touwtjes.
Zet de buideltjes op ovenschaaltjes en verwarm ± 10 minuten in de oven.
Houd de bieslook enkele seconden in heet water.
Bind de buideltjes dicht met bieslook en verwijder de touwtjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct uit de oven.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Kaas
/
Pannenkoeken
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch