Gevulde flensjes met prei en geitenkaas

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram bloem
  • zout
  • 1 groot ei
  • 1 ½ dl melk
  • 1 theelepel olie
  • 20 gram boter
  • 1 prei dunne
  • 100 gram geitenkaas
  • 4 theelepels honing
  • 4 sprietjes bieslook

Instructies

  • Zeef de bloem met een snufje zout boven een kom.
  • Klop het ei in een kopje los en roer het door de bloem.
  • Roer er scheutje voor scheutje de melk door tot een glad beslag ontstaat.
  • Roer de olie erdoor en laat het beslag ± 30 minuten rusten.
  • Roer het beslag nogmaals door.
  • Verhit 5 gr boter in een koekenpan, schenk er 1/4 van het beslag in en verdeel dit over de bodem.
  • Keer het flensje als de bovenkant droog is en bak de andere kant goudbruin.
  • Laat het flensje op een schaal glijden.
  • Bak op dezelfde manier nog 3 flensjes.
  • Laat de flensjes afkoelen en verpak ze afzonderlijk in aluminiumfolie.
  • Maak de prei schoonmaken en snijd hem in dunne ringetjes.
  • Snijd de geitenkaas in 8 dunne plakjes.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Neem de flensjes uit het folie, verdeel de prei, geitenkaas en honing over het midden van de flensjes, maak ze als een buideltje dicht en bind ze met een touwtje vast.
  • Zet elk buideltje op een ovenvast schoteltje en laat ze op het rooster in het midden van de oven in ± 10 minuten door en door warm worden.
  • Houd intussen de sprietjes bieslook enkele seconden in heet water tot ze soepel zijn.
  • Neem de buideltjes uit de oven, bind ze met de sprietjes bieslook dicht en verwijder de touwtjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Pannenkoeken