Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde groenekoolrolletjes op Marokaanse wijze
:Lekker ouderwets maar niet te versmaden, deze op Marokkaanse wijze met gekruid gehakt gevulde groene kool bladeren.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
keukenpapier
theedoek
Koekenpan
Pannetje
eetlepel
Garde
vuurvaste schaal
Oven
Ingrediënten
▢
1
groene kool
▢
400
gram
rundergehakt
kalfs- of lamsgehakt
▢
3
eetlepels
paneermeel
▢
2
eetlepels
fijngehakte platte peterselie
▢
1
dessertlepel
gedroogde uitjes
▢
1
dessertlepel
paprikapoeder
▢
1
dessertlepel
komijnpoeder
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
Voor de béchamelsaus:
▢
30
gram
roomboter
▢
1
volle eetlepel bloem
▢
20
cl
koude melk
▢
Zout en peper naar smaak
▢
Een vleugje nootmuskaat
▢
2
eetlepels
geraspte kaas
Instructies
Voorbereiding:
Breng een grote pan met water aan de kook en voeg een beetje zout toe.
Maak de bladeren los van de groene kool, was ze grondig en blancheer ze gedurende drie minuten in het kokende water (houd het water aan de kook).
Laat de groene bladeren goed uitlekken op keukenpapier of op een theedoek.
Vulling voor de rolletjes:
Meng het gehakt met paneermeel, fijngehakte platte peterselie, gedroogde uitjes, paprikapoeder, komijnpoeder, olijfolie, zout en peper in een kom.
Schep op elk groenekoolblad een schepje van de gehaktvulling, vouw de zijkanten van het blad over de vulling en rol het op als een sigaar.
Braad de rolletjes om en om aan in een koekenpan met een beetje boter.
Béchamelsaus:
Smelt 30 gram roomboter in een pannetje en roer daar 1 volle eetlepel bloem doorheen.
Voeg beetje bij beetje 20 cl koude melk toe, gebruik bij voorkeur een garde om klontjes te voorkomen.
Voeg een beetje zout, peper en een vleugje nootmuskaat toe.
Bedek de bodem van een vuurvaste schaal met de helft van de béchamelsaus.
Leg de gevulde groenekoolrolletjes erbovenop.
Meng de rest van de béchamelsaus met 2 eetlepels geraspte kaas en bedek daarmee de koolrolletjes.
Bakken in de oven:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende 30 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gevulde groene koolrolletjes op Marokkaanse wijze met een frisse salade of couscous.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
/
Lamsvlees
Land van herkomst
Marokko