Leg de koolbladeren in een pan met kokend water tot ze zacht zijn.
Maak 500 gram gehakt aan met peper en zout en verdeel het in 3 porties.
Snipper 100 gram gekookte achterham.
Snijd 1 tomaat in stukjes.
Snipper 1 grote ui.
Meng door het ene deel van het gehakt de stukjes tomaat en 4 eetlepels maïskorrels, door het tweede deel de gesnipperde ham en wat basilicum en door het derde deel de gesnipperde ui, 1 theelepel kummelzaadjes en 100 gram belegen kaas.
Verdeel deze mengsels over de zachte koolbladeren, vouw deze voorzichtig dicht en bind er een touwtje om.
Leg de rolletjes naast elkaar in een braadslede en schenk er een scheut bouillon bij.
Zet de braadslede in een hete oven (175°C) en laat de rolletjes in ruim 30 minuten gaar worden.
Serveer de rolletjes steeds drie aan drie op een bord.
Geef er aardappelpuree bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met aardappelpuree.Wijnadvies:Een fruitige rode wijn, zoals een Merlot, of een stevige witte wijn, zoals een Chardonnay.