Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde paprika met bolognes saus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
2 ovenschalen
Wok
Ingrediënten
▢
6
paprika's
▢
500
gram
gehakt
▢
1
ui
gesnipperd
▢
180
gram
ontbijtspek
in blokjes of reepjes
▢
1
teen
knoflook
▢
2
wortels
▢
1
klein blikje
tomatenpuree
▢
390
gram
tomatenblokjes
blik
▢
200
gram
champignons
▢
1
stengel
bleekselderij
▢
1
theelepel
italiaanse kruiden
▢
Snufje
peper
▢
Handje
geraspte kaas
Instructies
Verhit een hapjes of wokpan en voeg de spek toe.
Bak deze iets krokant en laat de spekjes uitlekken op een keukenpapiertje.
Haal het overtollige vet uit de pan maar laat er nog net genoeg in om de ui en knoflook in aan te fruiten.
Snijd de wortel in stukjes en bak 3 minuutjes mee met de ui.
Voeg dan ook het gehakt toe en bak dit rul.
Snijd de bleekselderij in plakjes en bak ook nog even kort mee.
Breng het gehaktmengsel op smaak met de Italiaanse kruiden.
Voeg het blikje tomatenpuree toe en roer goed door elkaar. Giet dan ook de tomatenblokjes er bij en voeg de spekjes weer toe.
Breng de bolognesesaus op smaak met een snufje peper.
Laat de saus 15 minuten zachtjes pruttelen en verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes.
Vul ze met de bolognesesaus en bestrooi met wat kaas.
Zet ze ca 35 minuten in de oven.
Reken per persoon ongeveer 2 tot 3 halve paprika's, afhankelijk of je er nog pasta, rijst of aardappels er bij serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Reken per persoon ongeveer 2 tot 3 halve paprika's, afhankelijk of je er nog pasta, rijst of aardappels er bij serveert.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Varkensvlees