Gevulde paprika met bolognes saus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 paprika's
  • 500 gram gehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 180 gram ontbijtspek in blokjes of reepjes
  • 1 teen knoflook
  • 2 wortels
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 390 gram tomatenblokjes blik
  • 200 gram champignons
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
  • Snufje peper
  • Handje geraspte kaas

Instructies

  • Verhit een hapjes of wokpan en voeg de spek toe.
  • Bak deze iets krokant en laat de spekjes uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Haal het overtollige vet uit de pan maar laat er nog net genoeg in om de ui en knoflook in aan te fruiten.
  • Snijd de wortel in stukjes en bak 3 minuutjes mee met de ui.
  • Voeg dan ook het gehakt toe en bak dit rul.
  • Snijd de bleekselderij in plakjes en bak ook nog even kort mee.
  • Breng het gehaktmengsel op smaak met de Italiaanse kruiden.
  • Voeg het blikje tomatenpuree toe en roer goed door elkaar. Giet dan ook de tomatenblokjes er bij en voeg de spekjes weer toe.
  • Breng de bolognesesaus op smaak met een snufje peper.
  • Laat de saus 15 minuten zachtjes pruttelen en verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes.
  • Vul ze met de bolognesesaus en bestrooi met wat kaas.
  • Zet ze ca 35 minuten in de oven.
  • Reken per persoon ongeveer 2 tot 3 halve paprika's, afhankelijk of je er nog pasta, rijst of aardappels er bij serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

Reken per persoon ongeveer 2 tot 3 halve paprika's, afhankelijk of je er nog pasta, rijst of aardappels er bij serveert.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Varkensvlees