Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Peren met Pruimen
Een elegant nagerecht met gevulde peren, Stilton en pruimen, perfect voor een feestelijke afsluiting!
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Appelboor
Bakplaat
spuitzak met spuitmondje
Ingrediënten
▢
150
g
Stilton
Engelse kaas
▢
1 ½
eetlepel
boter
▢
4
stevige rijpe handperen
▢
Sap van 1 citroen
▢
1
ei
losgeklopt
▢
2
dl
rode port
▢
20
pruneaux
gedroogde pruimen, ontpit
Instructies
Voorbereiding:
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Roer de Stilton met de boter en doe het mengsel in een spuitzak.
Schil de peren (bewaar de steeltjes) en hol ze uit met een appelboor tot bijna onderin.
Wrijf de buitenkant in met citroensap.
Spuit het kaasmengsel in de peren.
Rol de plakjes deeg dun uit en vouw ze om de peren.
Snijd eventueel te veel deeg weg.
Maak blaadjes van de restjes deeg en vouw ze om de bovenkant van de peer.
Steek het steeltje erin en bewaar de peren in de koelkast.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei.
Bak de peren op een bakplaat in de oven gedurende 25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
Verwarm de rode port.
Laat de pruneaux er 15 minuten in wellen.
Zet de peren op borden, schep de gewelde pruneaux en de port eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van dit heerlijke nagerecht met gevulde peren en pruimen, een perfecte afsluiting van je maaltijd!
Wijnadvies:
Een dessertwijn zoals een Ruby Port past perfect bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Engeland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst