Leg de kipfilet in de bouillon en draai het vuur, als de bouillon opnieuw kookt, lager.
Pocheer de kipfilet in circa 20 minuten gaar.
Kook in een andere pan in iets gezouten water de linzen in ongeveer dezelfde tijd gaar.
Schep de kipfilet uit de bouillon en snijd het vlees in smalle repen.
Roer de kruiden, de knoflook en de ui door de yoghurt en breng op smaak met cayennepeper en zout.
Verwarm de pitabroodjes in de oven of in een broodrooster.
Snijd ze voor de helft open en verdeel de reepjes kip, de linzen en de plakken tomaat over de broodjes.
Schep de yoghurtsaus erop.
Garneer het pitabroodje met takjes peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
De bouillon waarin de kipfilet is gepocheerd kan worden opgedronken. Doe 2 theelepels Japanse sojasaus in de bouillon en voeg wat fijngesneden lente-ui toe. Wijnadvies: Vul het glas met een lekkere rondsmakende rode Vin de Pays. Serveer deze aan de koele kant.