Gevulde Pompoen met Rijst, Rozijnen en Pistachenoten
Deze gevulde pompoen uit de oven is niet alleen heerlijk voor koude dagen, maar ziet er ook nog eens prachtig uit op tafel. Een kleurrijk en voedzaam vegetarisch hoofdgerecht dat gegarandeerd indruk maakt!
200grijstafgekoeld, gaar, of parelcouscous of quinoa
1eetlepeltijmalleen de blaadjes
0.5citroenrasp en sap
2eetlepelsblanke rozijnen
50gpistachenotengepeld
100gzachte geitenkaasverkruimeld
0.5granaatappelalleen de pitten
Instructies
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Snijd van de onderkant van de pompoen een klein kapje af zodat deze goed rechtop blijft staan.
Snijd vervolgens 3 cm van de bovenkant en houd dit apart.
Schep met een lepel de pitten uit de pompoen en leg de pompoen omgekeerd op een ingevette bakplaat.
Bestrijk zowel de pompoen als het kapje met olijfolie en bak ze in het midden van de oven voor 30-40 minuten, afhankelijk van de grootte.
Verhit intussen de rest van de olie in een pan en fruit de rode ui in 5 minuten lichtbruin.
Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
Voeg de gekookte rijst en tijm toe en roerbak dit mengsel 2 minuten.
Haal de pan van de warmtebron en voeg citroenrasp, citroensap, rozijnen, pistachenoten en geitenkaas toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Haal de pompoen uit de oven, draai hem om en vul met het rijstmengsel.
Zet de gevulde pompoen nog 10 minuten in de oven.
Serveer de pompoen op een mooie schaal en bestrooi met granaatappelpitjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies: Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo past uitstekend bij dit gerecht. De fruitige tonen in de wijn vullen de zoete en hartige smaken van de gevulde pompoen goed aan.