Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Slarolletjes met Gehakt en Rijst
Gevulde slarolletjes met gehakt en rijst, geserveerd in een tomatensaus. Een licht en smaakvol hoofdgerecht.
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
ovenschaal
Ingrediënten
▢
4
kropjes
sla
▢
25
gram
boter
▢
1
sjalotje
▢
350
gram
gehakt
half-om-half of rundergehakt
▢
50
gram
oud witbrood
▢
1
dl
melk
▢
Zout
▢
Peper
▢
Nootmuskaat
▢
2
eetlepels
paprikapoeder
▢
2 ½
dl
bouillon
groente of kip
▢
1
eetlepel
tomatenpuree
▢
50
gram
boter
▢
200
gram
rijst
builtjes
Instructies
Blancheer de kropjes sla en haal de mooie bladeren eraf.
Fruit het gesnipperde sjalotje in boter.
Week het witbrood in melk, knijp uit en meng met sjalotje door gehakt.
Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en paprikapoeder.
Verdeel de gehaktvulling over 4 slabladen en vorm rolletjes.
Leg de rolletjes in een ovenschaal, giet de bouillon erover en bak 20 minuten in de oven op 150°C.
Roer tomatenpuree door het kookvocht.
Kook de rijst volgens de verpakking.
Serveer de gevulde slarolletjes met rijst en de tomatensaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer eventueel met verse peterselie.
Lekker met een frisse salade.
Wijnadvies:
Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn past goed bij de gevulde slarolletjes.
Rosé: Een droge rosé is ook een goede optie.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Salade
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch