Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde speculaas van Astrid Veltman 2
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
bloem
▢
1
theelepel
bakpoeder
▢
160
gram
boter
▢
150
gram
bruine basterdsuiker
▢
1
mespunt
zout
▢
2
eetlepels
speculaaskruiden
▢
2
eetlepels
melk
▢
300
gram
amandelspijs
▢
3
eieren
▢
½
eetlepel
sinaasappelrasp
▢
20
gram
amandelen
Instructies
Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom en voeg de boter toe.
Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes.
Doe de suiker, het zout, de speculaaskruiden en de melk erbij en kneed met koele handen tot een samenhangend en soepel deeg.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat het in de koelkast 2 uur rusten.
Verkruimel intussen de amandelspijs, voeg 2 eieren en de sinaasappelrasp toe en roer alles tot een gemakkelijk uit te smeren massa.
Vet een bakvorm van 20 x 20 cm in en verwarm de oven voor op 175°C.
Strooi wat bloem over het aanrecht en rol het deeg uit tot een lap van 40 x 20 cm.
Snijd het deeg in 2 stukken en leg 1 plak in de bakvorm.
Klop het derde ei los en bestrijk de deeglap ermee.
Verdeel het amandelspijsmengsel over het deeg, leg de tweede deeglap erop en druk het wat aan.
Bestrijk ook deze deeglap met losgeklopt ei en druk de amandelen in het deeg.
Bak de speculaas in 40 minuten bruin en gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Sinterklaas