Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gezonde Donuts uit de Oven
Porties:
12
donuts
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Mixer (optioneel)
Donutvorm (of muffinvorm)
grote schaal
Zak voor het coaten van de donuts
Ingrediënten
▢
250
g
broodmix voor witbrood
▢
100
g
boter
▢
1
ei
losgeklopt
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
Rasp van ¼ citroen
▢
100
ml
melk
▢
50
g
fijne tafelsuiker
Instructies
Doe de broodmix in een kom.
Laat 25 g boter smelten.
Roer de gesmolten boter, losgeklopt ei, vanillesuiker en citroenrasp door de melk.
Giet het melkmengsel bij de broodmix en kneed alles met een mixer of met de hand tot een soepel deeg.
Voeg indien nodig enkele eetlepels extra broodmix toe, zodat het deeg niet meer plakt.
Verdeel het deeg in 12 porties en vorm elk portie tot een balletje.
Druk vervolgens een gat in het midden van elk balletje om de donutvorm te creëren.
Laat het deeg ongeveer 30 minuten rijzen, tot het in omvang is verdubbeld.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak de donuts in het midden van de oven gedurende ongeveer 15 minuten, tot ze gaar zijn.
Laat de rest van de boter smelten en doe deze in een grote schaal.
Haal de donuts uit de oven en wentel ze (nog warm) door de gesmolten boter, zodat ze aan alle kanten bedekt zijn.
Doe de fijne suiker in een zak, voeg de donuts toe en sluit de zak.
Schud de zak zodat elke donut rondom bedekt is met een laagje suiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze gezonde donuts zijn heerlijk als tussendoortje of als traktatie bij een kopje koffie of thee. Enjoy!
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
12
g
|
Sugar:
7
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Gebak
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch