Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gistpannenkoeken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gr
bloem
▢
10
gr
gist
▢
½
liter
melk
▢
2
eieren
▢
2
eigelen
▢
40
gr
boter
gesmolten
▢
een snufje
zout
▢
een snufje
suiker
▢
½
glas
rum
▢
griessuiker
▢
boter
Instructies
Meng de bloem met de gist en de lauwe melk in de een kom.
Klop het mengsel goed los tot een glad deeg zonder klonters.
Laat het deeg rusten tot zich barsten vormen.
Bewerk het deeg opnieuw.
Voeg er de eieren, de eigelen, de gesmolten boter, het zout, de suiker en de rest van de melk bij en klop het deeg glad.
Bedek het met een handdoek en laat het 1 uur rusten.
Voeg voor het bakken ½ glas rum aan het deeg toe.
Smelt wat boter in een flensjespan en bak het deeg daarin goudgeel af.
Bestrooi met griessuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Pannenkoeken
Land van herkomst
België