Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Glace à la merinque et à chartreuse
ijs met schuim en chartreuse
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepel(s)
groene chartreuse
▢
4
dl
slagroom
▢
200
gram
gekonfijte engelwortel
▢
enkele druppels groene kleurstof
▢
175
gram
poedersuiker
▢
12
schuimpjes
▢
6
ei
Instructies
Doe de dooiers met de poedersuiker in een pan en klop tot het licht en schuimig is.
Meng er dan goed de chartreuse door.
Klop de slagroom stijf.
Voeg enkele druppels groene kleurstof bij het eimengsel.
Meng er goed door en werk er de slagroom door.
Hak de engelwortel zeer fijn en voeg de helft bij de créme.
Doe in een vorm en laat in de vriezer stijf bevriezen.
Hou evenveel schuimpjes apart als er eters zijn.
Vul een metalen vorm met de helft van het ijs en druk vast aan.
Geef hierover de rest van de engelwortel.
Breek de rest van de schuimpjes ggrof en deponeer ze op de engelwortel.
Vul aan met de rest van het ijs.
Zet terug in de vriezer.
Omring het ijs voor serveren met de achtergehouden schuimpjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
IJs