Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Glooay kak
Krokant gebakken banaan
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
3
bananen
rijpe
▢
165
g
rijstebloem
▢
60
g
tarwebloem
▢
½
tl
bakpoeder
▢
½
tl
zout
▢
4
eetlepel(s)
kristalsuiker
▢
5
eetlepel(s)
kokosrasp
▢
1
eetlepel(s)
sesamzaad
▢
125
ml
water
koud
▢
750
ml
sojaolie
voor te bakken
Instructies
Snij de bananen in de lengte door en deze weer in 3-4 stukken.
In een grote mengkom mengen we alle droge ingrediënten goed door elkaar.
Doe beetje bij beetje, al mengend, het water erbij
Verhit in een wok de olie totdat hij begint te roken en draai dan het vuur op matig.
Doop de stukken bananen in het beslag en doe ze in de olie.
De bananen krijgen een betere textuur als u de wok er mee vult.
Bak de bananen totdat ze goudbruin zijn en laat ze dan op keukenpapier uitlekken.
Serveer ze heet of koud. Men kan ze maximaal 1 dag bewaren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit