Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gohan
doorgekookte rijst
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
vergiet
Ingrediënten
▢
200
gram
rijst
kortkorrelige
▢
3
dl
water
Instructies
Voor 4 personen neemt u 200 gram kortkorrelige rijst.
Was de rijst zorgvuldig en laat hem dan 5 min. in ruim water staan.
Hierna ineen vergiet 30 min. laten uitlekken, liefst op een tochtige plaats zodat de rijst goed opdroogt.
Doe de rijst in de pan en schenk er 3 dl water koud water bij.
Breng alles langzaam aan de kook.
Laat de rijst dan 1 min. stevig doorkoken.
Leg het deksel op de pan en zet het vuur zo laag mogelijk.
Kook de rijst zachtjes in 20 tot 25 min. droog en gaar.
De deksel tijdens het koken niet van de pan nemen en ook niet omroeren.
Na de aangegeven kooktijd de pan van het vuurnemen en nog 10 min. met het deksel erop laten staan.
Schep daarna de volkomen droog gekookte rijst eenmaal luchtig met een grote vleesvork om.
Opdienen in voorverwarmde eenpersoons kommetjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
Land van herkomst
Indonesië