750gzure appelsGoudreinet of Jonagold, in kleine stukjes
150gzachte margarine
1ei
1pakHonig Mix voor Appeltaart
Instructies
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Doe de Mix voor Appeltaart, margarine en 2/3 van het ei in een beslagkom.
Meng met een mixer en kneedhaken tot een glad deeg.
Rol het deeg uit op een bakplaat tot een lap van ca.
30 bij 40 cm.
Verdeel de kaneel en rozijnen over de deeglap.
Meng de appelstukjes met de suiker.
Verdeel de appel over het deeg.
Bestrijk de appels met de jam.
Bestrooi het geheel met amandelschaafsel.
Bak de appelplaatkoek ca.
50 minuten tot goudbruin.
Laat afkoelen en snijd in stukken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer met een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs voor een extra feestelijke touch.Wijnadvies: Een lichtzoete dessertwijn zoals Muscat of een glas appelcider past er perfect bij.