Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gouden Amandelkroketjes
Porties:
4
Voorbereidingstijd
25
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
wachten
45
minuten
min
Total time
1
uur
uur
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan
Koelkast
Ingrediënten
▢
45
g
amandelen
zakje
▢
75
g
paneermeel
▢
1
kg
kruimige aardappels
▢
Zout
▢
30
g
boter
▢
Peper
▢
Nootmuskaat
▢
2
eieren
M
▢
Olie
of vet om te frituren
Instructies
Kneus het amandelschaafsel lichtjes met de hand en meng het met het paneermeel.
Schil de aardappels en snijd ze in vieren.
Kook de aardappels met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar.
Giet de aardappels af, laat ze even droogstomen en stamp ze fijn met een pureestamper.
Roer de boter door de puree en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Roer de eidooiers door de puree en laat de puree afkoelen.
Verdeel de puree in balletjes van ongeveer 40 g, vorm ze tot kroketjes en zet ze afgedekt ongeveer 45 minuten in de koelkast.
Verhit de olie tot 180°C in de frituurpan.
Klop de eieren los.
Haal de kroketjes door het losgeklopte ei en rol ze vervolgens door het amandel-paneermeelmengsel.
Frituur de kroketjes per 4 stuks in ongeveer 3 minuten goudbruin en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
Serveer de gouden amandelkroketjes warm als bijgerecht bij je favoriete hoofdgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de kroketjes met een frisse dipsaus zoals aioli of een zelfgemaakte kruidendip.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Noten
Land van herkomst
België
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch