Gouden Amandelkroketjes

Porties: 4
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
wachten 45 minuten
Total time 1 uur 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 45 g amandelen zakje
  • 75 g paneermeel
  • 1 kg kruimige aardappels
  • Zout
  • 30 g boter
  • Peper
  • Nootmuskaat
  • 2 eieren M
  • Olie of vet om te frituren

Instructies

  • Kneus het amandelschaafsel lichtjes met de hand en meng het met het paneermeel.
  • Schil de aardappels en snijd ze in vieren.
  • Kook de aardappels met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Giet de aardappels af, laat ze even droogstomen en stamp ze fijn met een pureestamper.
  • Roer de boter door de puree en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Roer de eidooiers door de puree en laat de puree afkoelen.
  • Verdeel de puree in balletjes van ongeveer 40 g, vorm ze tot kroketjes en zet ze afgedekt ongeveer 45 minuten in de koelkast.
  • Verhit de olie tot 180°C in de frituurpan.
  • Klop de eieren los.
  • Haal de kroketjes door het losgeklopte ei en rol ze vervolgens door het amandel-paneermeelmengsel.
  • Frituur de kroketjes per 4 stuks in ongeveer 3 minuten goudbruin en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer de gouden amandelkroketjes warm als bijgerecht bij je favoriete hoofdgerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de kroketjes met een frisse dipsaus zoals aioli of een zelfgemaakte kruidendip.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Noten
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch