Gouden Amandelkroketjes
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Kneus het amandelschaafsel lichtjes met de hand en meng het met het paneermeel.
- Schil de aardappels en snijd ze in vieren.
- Kook de aardappels met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar.
- Giet de aardappels af, laat ze even droogstomen en stamp ze fijn met een pureestamper.
- Roer de boter door de puree en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Roer de eidooiers door de puree en laat de puree afkoelen.
- Verdeel de puree in balletjes van ongeveer 40 g, vorm ze tot kroketjes en zet ze afgedekt ongeveer 45 minuten in de koelkast.
- Verhit de olie tot 180°C in de frituurpan.
- Klop de eieren los.
- Haal de kroketjes door het losgeklopte ei en rol ze vervolgens door het amandel-paneermeelmengsel.
- Frituur de kroketjes per 4 stuks in ongeveer 3 minuten goudbruin en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
- Serveer de gouden amandelkroketjes warm als bijgerecht bij je favoriete hoofdgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de kroketjes met een frisse dipsaus zoals aioli of een zelfgemaakte kruidendip.