Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gouden Belgische Uiensoep met Bier
Een hartverwarmende Belgische uiensoep met een vleugje bier voor een unieke smaak.
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
Lepel
Ingrediënten
▢
2
flesjes bier
▢
50
g
boter
▢
8
middelgrote
uien
grof gesneden
▢
½
l
bouillon
blokjes of vleesextract
▢
2
fijngesnipperde
knoflookteentjes
▢
1
eetlepel
bloem
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Smelt de boter lichtjes in een kookpan.
Voeg de gesneden uien en knoflook toe en bak ze goudbruin.
Strooi de bloem over de uien en laat het mengsel even sudderen.
Schenk de bouillon en het bier in de pan en breng het aan de kook.
Laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met peper en zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze soep combineert goed met een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een Belgisch witbier.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
18
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
België
Jaargetijde:
Herfst
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch