Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een grote steelpan.
Roerbak 1 theelepel gemalen kurkuma, 1 theelepel gemalen koriander, en ½ theelepel gemalen komijn samen met 400 gram gewassen langkorrelige rijst gedurende 1 minuut, zodat de rijst wordt bedekt met de kruiden en het aroma vrijkomt.
Voeg vervolgens 500 ml kokosmelk, 250 ml water, 4 kerriebladeren en 1 kaneelstokje toe en breng aan de kook.
Verlaag het vuur en laat het mengsel 10-12 minuten sudderen tot de vloeistof is opgenomen.
Plaats de rijst in een rijststomer en stoom gedurende 10-12 minuten, of tot de korrels licht zijn geworden.
Als je geen rijststomer hebt, haal dan de pan van het vuur en laat deze 10 minuten afgedekt staan.
Verwijder tot slot de kerriebladeren en het kaneelstokje en serveer de rijst onmiddellijk.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies: Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.