Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Goudreinetten Verwennerij
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
goudreinetten
▢
100
gram
bloem
▢
2
eieren
▢
Melk
hoeveelheid naar behoefte
▢
Suiker
voor beslag en naar smaak
▢
Handjevol
pitloze rozijnen
▢
Een beetje
angelica
engelwortel
Instructies
Schil de goudreinetten, snijd ze in kwarten en vervolgens in dunne schijfjes.
Plaats de gesneden appels in een platte vuurvaste schaal.
Maak een flensbeslag door de bloem, eieren, melk en suiker te mengen tot een gladde massa.
Giet dit beslag over de appels in de schaal.
Voor extra zoetheid, strooi wat suiker over de appels en voeg een handjevol pitloze rozijnen en een beetje fijngesneden angelica toe.
Bak het geheel in een voorverwarmde oven op 180°C totdat er een mooie goudbruine korst ontstaat, dit duurt ongeveer 20 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Haal het appelschoteltje uit de oven en serveer het warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Nederland