Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gourmet Tompouce met Gamba's en Groente-Dragonsaus
Serveer deze tompouce met gamba's en groente-dragonsaus als verfijnd voorgerecht voor een bijzondere smaakervaring.
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakblik
Bakpapier
Koekenpan
klopper
mes
Oven
snijplank
Ingrediënten
▢
1
plakje
bladerdeeg van 10 x 10 cm
▢
1
ei
▢
1
el
boter
▢
1
el
cognac
▢
1
tl
geraspte verse gember
▢
1
tl
kervel
fijngehakt
▢
1
tl
verse dragon
fijngehakt
▢
1
deciliter
droge witte wijn
▢
1
deciliter
visbouillon van tablet
▢
2 ½
deciliter
slagroom
▢
20
grote
gamba’s
gekookt
▢
½
prei
in dunne ringen
▢
½
venkelknol
in kleine reepjes
▢
1
wortel
in kleine blokjes
▢
2
sjalotten
in dunne ringen
▢
Zout en peper naar smaak
▢
Citroensap naar smaak
Instructies
Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol het ontdooide bladerdeeg iets uit en snijd in vier gelijke stukken.
Leg de stukken op een bakblik bekleed met bakpapier.
Klop het ei los met 1 theelepel water en bestrijk het bladerdeeg ermee.
Bak de plakjes ongeveer 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Laat afkoelen.
Saus bereiden:
Breng de witte wijn, visbouillon en cognac aan de kook en laat op laag vuur tot de helft inkoken.
Roer de slagroom erdoor en laat de saus verder inkoken tot de gewenste dikte.
Groenten en Gamba's bereiden:
Smelt de boter in een koekenpan en bak de sjalot en wortel gedurende 5 minuten.
Voeg daarna de selderij, venkel, prei en gember toe en bak nog eens 5 minuten.
Pel de gamba’s, verwijder de zwarte darm en bak ze voorzichtig mee gedurende 5 minuten.
Voeg de kruiden, zout, peper en een beetje citroensap toe aan de saus.
Meng het gambamengsel door de saus.
Bewaar het afgedekt in de koelkast totdat je het gaat serveren.
Afwerken:
Snijd de bladerdeegplakjes doormidden en verdeel het gambamengsel over de onderste helften.
Bedek met de bovenste helften en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Frankrijk
Feestdagen etc
Kerst